Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Συμμετέχουμε όλοι ως γροθιά στις 15 Δεκεμβρίου απέναντι στα αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Για Δυναμική Πανελλήνια Απεργιακή
Κινητοποίηση της ΓΣΕΕ κάνει λόγο
ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου

Συμμετέχουμε όλοι ως γροθιά
στις 15 Δεκεμβρίου απέναντι στα αντιλαϊκά
οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

Άγγελος Μπεμπεκίδης :
«Πρέπει να δείξουμε δυναμικά, ότι διαφωνούμε σαν εργαζόμενοι με τα οικονομικά μέτρα που έχουν παρθεί και τα άλλα που μας ετοιμάζουν»


Για τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου έχει προκηρυχθεί εδώ και δύο μήνες η πανελλαδική κινητοποίηση με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το νέο οικονομικό έτος, αλλά και τις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις που έχουν προκύψει στα πλαίσια των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση με τις παραινέσεις πάντοτε της περιβόητης τρόικας.
Όπως αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα γίνει η περιφερειακή σύσκεψη στην πόλη της Καβάλας, για να συζητηθεί η επικείμενη πανελλαδική κινητοποίηση και τα καθέκαστα με αυτήν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η απεργιακή κινητοποίηση του Δεκεμβρίου αναμένεται να πάρει διαστάσεις λαϊκής διαμαρτυρίας.
Ήδη το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει αποστείλει επιστολές σε παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την απεργιακή κινητοποίηση και την βαθύτερη σημασία της. Παράλληλα, πραγματοποιείται ενημέρωση επί του θέματος και στα διάφορα εργατικά σωματεία, ώστε να συμμετάσχουν δυναμικά στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση και να δηλώσουν την αντίδρασή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Η απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στις δεκαπέντε Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει με την μορφή συλλαλητηρίου. Να κλείσουν τα πάντα στην Ξάνθη, ώστε να στείλουμε το μήνυμά μας. Πρέπει να δείξουμε δυναμικά, ότι διαφωνούμε σαν εργαζόμενοι με τα οικονομικά μέτρα που έχουν παρθεί και τα άλλα που μας ετοιμάζουν» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης.