Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ξεσηκώθηκαν οι Ξανθιώτες με την προκλητικότατη καπηλεία των έργων του Δήμου από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους:
Καθημερινά είναι τα τηλεφωνήματα που δέχομαι από Ξανθιώτες οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με το να βλέπουν ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους, να καπηλεύονται και να εκμεταλλεύονται όνειρα, οράματα και έργα του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να εκλεγούν. Δεν είναι δυνατόν αυτά που ανήκουν σε όλους μας, αυτοί να τα παρουσιάζουν ως δικά τους. Αν ένας από αυτούς ήθελε να δείξει τα έργα του Δήμου Ξάνθης ως δικά του, ας τα πλήρωνε από την τσέπη του. Αίσχος και αγανάκτηση μας έχουν προκαλέσει αυτές οι προκλητικότατες προεκλογικές φιέστες και καλά θα κάνει ο αγαπητός μας Δήμαρχος να τους συμμαζέψει.

Ενθουσιασμός στην Σταυρούπολη κατά την παρουσίαση του συνδυασμού Στυλιανίδη:
Εχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Σταυρούπολη η ολοκληρωμένη παρουσίαση του Συνδυασμού του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την νίκη στις 7 Νοεμβρίου. Ο Δήμαρχος Ξάνθης αφού πραγματοποίησε μια μικρή αναφορά στα όσα έχουν γίνει στον Δήμο μας επί των ημερών του, παρουσίασε περιληπτικά κάποιες ιδέες, οι οποίες θα εφαρμοστούν με την συνένωση των δυο Δήμων και στην συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού του.

Στηρίξτε νέα πρόσωπα άφθαρτα και με πολλά όνειρα σε αυτές τις εκλογές:
Εχθές προχώρησα σε μια αναφορά, με την οποία σας τόνιζα πως πριν να ψηφίσουμε θα πρέπει να επιλέξουμε για το αν πρέπει να καταλήξουμε σε φθαρμένα πρόσωπα, πρόσωπα που κούρασαν και προκάλεσαν ή σε νέα πρόσωπα άφθαρτα, πολλά υποσχόμενα, με όρεξη για προσφορά στα κοινά και όχι στον εαυτό τους. Ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι η νεαρή Ρωξάνη Βασιλοπούλου, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, η οποία κατέρχεται υποψήφια με τον συνδυασμό των «Πολιτών για την Αλλαγή». Δεν μπορώ ως νέος άνθρωπος, σεβόμενος πάντα τους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, να μην σας ζητήσω να στηρίξετε νέα πρόσωπα σε αυτές τις εκλογές, γιατί θεωρώ πως και οι νέοι αξίζουν την συμμετοχή στα κοινά, όπως επίσης μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Ο μόνος τρόπος να κόψουν οι Έλληνες το κάπνισμα, είναι οι συνεχείς και επανωτές αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων:

Είδε και απόειδε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον αντικαπνιστικό νόμο και αφού οι επιβολή προστίμων και το κυνηγητό των καπνιστών θα αποδιδόταν ως δικτατορική μεταχείριση των πολιτών, αποφάσισε να ανακαλύψει άλλους τρόπους που θα αναγκάσουν τους Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα, χωρίς όμως να αναλογιστεί και τις αρνητικές προεκτάσεις της νέας αυτής μεθόδου. Η νέα μέθοδος που ανακάλυψαν οι κύριοι της Κυβέρνησης, είναι οι επανωτές αυξήσεις στις τιμές των Τσιγάρων, πράγμα το οποίο επιφανειακά δείχνει πως και τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν, αλλά και λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα αγοράζουν τσιγάρα, άρα έχουμε επιτυχία στην καπνοαπαγόρευση, αλλά η αρνητικότερη επέκταση αυτού το νέου μέτρου, ακούει στο όνομα αύξηση της ανεργίας, αφού με τις συχνές αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων λόγω φόρων, οι Ελληνικές Καπνοβιομηχανίες θα αναγκαστούν να κλείσουν και στον χώρο θα παραμείνουν οι πολυεθνικές, με αποτέλεσμα να χάσουν οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ την δουλειά τους, αφού η εταιρία δεν θα μπορέσει να κερδίσει μερίδιο αγοράς, αλλά θα χάσει και αυτό που έχει, χωρίς όμως να φταίνε σε τίποτα οι διοικούντες.

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα σε Πούλιο και Στυλιανίδη. Γίναμε μάντεις κακών ειδήσεων:
Σε μάχη μεγατόνων ανάμεσα στους Μ. Στυλιανίδη και Χ. Πούλιο φαίνεται πως εξελίσσεται αυτή η προεκλογική περίοδος, κάτι που είχαμε εξάλλου προβλέψει και το μόνο σίγουρο είναι, πως και από τις δυο πλευρές, τα χτυπήματα θα είναι κάτω από την μέση. Το τελευταίο δελτίο τύπου των «Πολιτών για την Αλλαγή», φαίνεται πως τράνταξε αρκετά την παράταξη Στυλιανίδη και ως απάντηση μας εστάλη εχθές ένα δελτίο τύπου, στο οποίο χρησιμοποιείται αρκετά σκληρή γλώσσα. Το μόνο σίγουρο στην όλη υπόθεση, είναι πως εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία της κρίσεως, αφού οι αναγνώστες και κρίση έχουν, αλλά και μνημονικό.