Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελίες για προβλήματα στην είσπραξη επιστρεφόμενων φόρων

Νέο μέτωπο από τους Πρατηριούχους Υγρών και Καυσίμων

Καταγγελίες για προβλήματα στην
είσπραξη επιστρεφόμενων φόρων


Κανονικά συνεχίζονται οι διανομές πετρελαίου θέρμανσης στην Ξάνθη

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Πλέον, ο καταναλωτής δεν αγοράζει σε λίτρα, αλλά σε ευρώ. Κάνει δηλαδή ομαλή χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός πολύ σωστό, καθώς το πετρέλαιο έρχεται με εισαγωγή και επομένως θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση»


Νέο μέτωπο αναμένεται να ανοίξει από τους Πρατηριούχους Υγρών και Καυσίμων, μετά τις καταγγελίες επιχειρηματιών του κλάδου, ότι δεν μπορούν να εισπράξουν κάποιοι από αυτούς τις επιστροφές φόρων, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία Πρατηριούχου, ο οποίος υποστηρίζει, ότι δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ, επειδή έχει υπόλοιπο πενήντα ευρώ από την ρύθμιση χρέους που έχει κάνει.
Ανάστατοι οι πρατηριούχοι απειλούν με διακοπή στην διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της καταστρατήγησης, όπως αναφέρουν, της συμφωνίας με το αρμόδιο Υπουργείο.
Την Κυριακή θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΕΚ για να αποφασίσει σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπενθυμίζοντας στο αρμόδιο Υπουργείο, ότι με σχετικές ανακοινώσεις του το τελευταίο τόνιζε, ότι όσοι Πρατηριούχοι έχουν κάνει φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις φορολογικές τους επιστροφές.
Όσον αφορά τον Νομό Ξάνθης, να σημειώσουμε, ότι, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν ανάλογα περιστατικά, όπου πρατηριούχοι δεν μπορούν να εισπράξουν επιστροφές φόρων.
Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Σιούτας υπογραμμίζει με έμφαση, ότι συνεχίζεται ομαλά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Διευκρινίζει δε, ότι οι καταναλωτές κάνουν συνετή διαχείριση, αφού αγοράζουν συγκεκριμένη ποσότητα, ικανή να τους ζεστάνει, αλλά χωρίς να κάνουν αλόγιστη σπατάλη του πετρελαίου θέρμανσης.
«Η διανομή πετρελαίου θέρμανσης συνεχίζεται καθημερινά, με ομαλό τρόπο. Πλέον, βέβαια, ο καταναλωτής δεν αγοράζει σε λίτρα, αλλά σε ευρώ. Κάνει δηλαδή ομαλή χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός πολύ σωστό, καθώς το πετρέλαιο έρχεται με εισαγωγή και επομένως θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση».
Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Σιούτας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας, επισημαίνει, ότι οι περισσότερες παραγγελίες των καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης, κινούνται μεταξύ πεντακοσίων και χιλίων πεντακοσίων λίτρων.